BALIKESİR DURSUNBEY İLÇE MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

4006 TÜBİTAK Bilim Fuarları Başlıyor

TÜBİTAK Bilim Fuarları 5. ve 12. Sınıflar arasında eğitim veren devlet okullarımız tarafından düzenlenecek olup 21 Mayıs– 08 Haziran 2015 tarihleri arasında en az Bir, en fazla Üç gün olacak şekilde gerçekleştirilecektir. Fuarlar ziyarette bulunmak isteyen tüm bilimseverlere açıktır. 
4006 TÜBİTAK Bilim Fuarları Başlıyor

4006 TÜBİTAK Bilim Fuarları, Milli Eğitim Bakanlığı ile TÜBİTAK arasında imzalanan, TÜBİTAK Bilim ve Toplum Dairesi tarafından “Eğitimde İşbirliği Protokolü” kapsamında yürütülen bilim kültürünün geliştirilmesine yönelik açılmış destekleme programıdır. Bu destek programı ile; bilimin ve bilimsel çalışmaların yeni nesiller tarafından benimsenmesinin teşvik edilmesi, bilimin günlük hayatla ilişkilendirilmesi, araştırma tekniklerinin, bilimsel raporlamanın ve bilimsel sunum becerilerinin tabana yayılarak genç bireylere kazandırılması, gerçek hayattaki soru ve sorunlara çözüm bulunmasında bilimin ve bilimsel çalışmaların öneminin öğrenciler tarafından uygulayarak/yaşayarak öğrenilmesi amaçlanmaktadır. 

TÜBİTAK Bilim Fuarlarının çıkış noktası okul ortamında okulun imkanlarını kullanarak bilim fuarı düzenlenmesidir. Diğer bir önemli nokta ise öğrencilerin çevrelerinde var olan malzeme ve kaynakları kullanarak proje geliştirmeleri ve sunmalarını sağlamaktır. Bu amaçlar doğrultusunda, Türkiye genelinde desteklenmeye hak kazanan 2000 başvurudan 3´ü ilçemize aittir.

 TÜBİTAK ile işbirliği içerisinde Bilim Fuarı düzenleyecek olan okullarımızdaki  proje çalışması yapan geleceğin bilim adamı adayı öğrencilerimizi,onlara danışmanlık yapan  öğretmenlerini ve bu süreçte destek olan öğretmen,yönetici ve diğer personellerimizi kutlar, başarılı çalışmalarının devamını dileriz. 

Aşağıda tarihleri ve düzenleyecek okulları yazılmış Bilim Fuarlarına tüm bilimseverlerimiz davetlidr. 

1 Dursunbey Akbaşlar Ortaokulu 21/05/2015
2 Dursunbey Gökçedağ Ortaokulu 08/06/2015
3 Dursunbey Dursunbey İmam Hatip Ortaokulu 26-27/05/2015

Bozyokuş Mahallesi İsmail Dayı Caddesi No 32 10800 Dursunbey/BALIKESİR - 0 266 662 23 09

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.